Вівторок, 14.05.2024, 13:26
КОЛОМАЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЛАСКАВО ПРОСИМО НА НАШ САЙТ!
Шановні гості!
Ми раді вітати Вас на сайті Коломацької селищної ради, Харківської області.
Шановні жителі селища Коломак, цей сайт відкрито в першу чергу для Вас!
Просимо Вас проявляти більшу активність у вирішенні проблем місцевого значення,
в обговоренні проектів рішень та проектів регуляторних актів та активніше висловлювати своє бачення
у всіх сферах життя селища.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
НОВИНИ
ВИКОНАННЯ ДОХОДНОЇ ЧАСТИНИ БЮДЖЕТУ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Вересень » 3 » Бажаючих проходити військову службу за контрактом частина 1
15:21
Бажаючих проходити військову службу за контрактом частина 1
Рекламно–агітаційний матеріал по відбору на військову службу за контрактом із числа цивільної молоді та військовозобов´язаних запасу.


Документи.

1. Закон України «Про військовий обовязок та військову службу».

2. Указ Президента України № 1153 від 10 грудня 2008 року «Про Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України».

3. Указ Президента України № 33/2012 від 25.01.2012 року (зі змінами, внесеними Указом Президента № 333/2012 від 18.05.2012 року) «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування»

4. Постанова Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 року № 352 «Про внесення змін до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом» (зі змінами, внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2006 року № 1841).

5. Директива начальника ГШ – головнокомандуючого ЗС України № ДГШ-1 від 14.02.2013 року «Про організацію комплектування Збройних Сил України рядовим, сержантським та старшинським складом у 2013 році».

6. Тимчасова інструкція про порядок виконання Алгоритму прийняття та підготовки військовослужбовців за контрактом у військових частинах ЗС України, затвердженій начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України 14 грудня 2012 року.

7. Організаційні вказівки щодо реалізації основних заходів забезпечення переходу ЗС України до комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом у 2013-2014 роках.

Відповідно до законодавчих актів України – Стратегічного оборонного бюлетеня, Державної комплексної програми реформування та розвитку Збройних Сил України на 2012-2017 роки і нової редакції воєнної доктрини України, триває реформування та розвиток Збройних Сил України.

Мета реформування: створення армії нового зразку – боєздатних, мобільних, якісно підготовлених, всебічно забезпечених, професійних Збройних Сил, здатних швидко реагувати на реальні та потенційні загрози національній безпеці.

Одним із основних напрямків реформування Збройних Сил України є перехід на комплектування армії військовослужбовцями за контрактом.

Стати контрактником в Збройних Силах України - це дуже нелегкий, відповідальний вибір. Але це може змінити Твоє життя, самовиразитися у важкому сьогоденні!

Солдат-контрактник - це важлива ланка складного механізму обороноздатності країни, один з поршнів міцного двигуна, що турботливо піклується про забезпечення цілісності і недоторканості нашої мальовничої України.

Без сумніву, основною перевагою контрактної служби є те, що Ти свідомо робиш вибір для свого майбутнього, робиш свій внесок в захист Вітчизни. Але це не єдина перевага...

На сьогоднішній день створена і постійно вдосконалюється гнучка система соціального захисту військовослужбовців військової служби за контрактом - в наші нелегкі часи головна складова мотивації бійців служити.

Загальна структура ЗС України.

Військове управління Збройними силами здійснює Генеральний штаб.

Організаційно Збройні сили України складаються з органів військового управління, об'єднань, з'єднань, військових частин, військових навчальних закладів, установ та організацій.

До складу Збройних сил України належать також об'єднання, з'єднання, військові частини, військові навчальні заклади, установи та організації, що не належать до зазначених вище видів.

До складу ЗС України входять:

а) Сухопутні війська України.

Сухопутні війська Збройних сил України є головним носієм бойової могутності Збройних сил незалежної Української держави.

  Наземні війська налічують 74379 особового складу (8 механізованих бригад, 2 танкові бригади, 2 аеромобільні бригади, 1 повітрянодесантна бригада, 3 артилерійські бригади, 1 ракетна бригада, а також частини забезпечення та підтримки)[8]

За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними силами України своїх функцій як у мирний, так і воєнний час.

Роди військ Сухопутних військ Збройних сил України:

- Механізовані і танкові війська, що складають основу Сухопутних військ, виконують завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів противника, прориву оборони противника, розгрому його військ, захоплення важливих районів, рубежів і об'єктів, діють у складі морських та повітряних десантів.

- Ракетні війська та артилерія Сухопутних військ складаються із з'єднань оперативно-тактичних і тактичних ракет, з'єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної та протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів та підрозділів протитанкових керованих ракет. Вони призначені для ураження живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об'єктів ППО та інших важливих об'єктів при веденні загальновійськової операції (бою).

- Армійська авіація є найбільш маневровим родом Сухопутних військ, призначеним для виконання завдань у різноманітних умовах загальновійськового бою. Частини і підрозділи армійської авіації ведуть розвідку, знищують бойову техніку та живу силу противника, здійснюють вогневу підтримку під час наступу чи контратаки, висаджують тактичні десанти, доставляють у вказані райони бойову техніку та особовий склад, виконують інші важливі завдання.

- Високомобільні десантні війська — високомобільний компонент Сухопутних військ. До них відносяться з'єднання, частини та підрозділи зі складу сухопутних військ і армійської авіації, що цілеспрямовано підготовлені для спільних дій у тилу противника.

б) Повітряні Сили Збройних Сил України — один з головних носіїв бойового потенціалу Збройних сил України. Цей високо маневрений вид Збройних сил призначений для охорони та оборони повітряного простору держави, особливо важливих та стратегічних державних об'єктів, ураження з повітря об'єктів противника, авіаційної підтримки своїх військ (сил), висадки повітряних десантів, повітряного перевезення військ і матеріальних засобів та ведення повітряної розвідки.

Повітряні сили несуть в собі такі основні складові частини:-бомбардувальна - має на озброєнні літаки Су-24М. Є основним ударним засобом ВПС і призначена для ураження угрупувань військ, авіації, ВМС, зруйнування важливих воєнних, воєнно-промислових, енергетичних об'єктів у стратегічній і оперативній глибині;- штурмова - має на озброєнні літаки Су-25. Є засобом авіаційної підтримки військ і призначена для ураження військ, наземних (морських) об'єктів переважно на передньому краї у тактичній глибині;

- винищувальна -має на озброєнні літаки Су-27, МіГ-29. Є одним з основних засобів боротьби з повітряним противником і призначена для ураження літаків, гелікоптерів, крилатих ракет у повітрі, а також ураження наземних (морських) об'єктів;

- розвідувальна -має на озброєнні літаки Су-24MP та літаки аерофотозйомки Ан-30. На зберіганні знаходяться розвідники старішої моделі Су-17М4Р. Призначена для ведення повітряної розвідки противника, місцевості та погоди.

в) Військово-морські сили Збройних Сил України призначені для захисту суверенітету і державних інтересів України на морі, розгрому угруповань ВМС противника в своїй операційній зоні самостійно та у взаємодії з іншими видами Збройних сил України, сприяння Сухопутним військам України на приморському напрямку.

До складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України входять:

- надводні та підводні сили – мають у своєму складі кораблі та судна різних типів і призначені для проведення повного спектру бойових операцій на морському просторі та приморських напрямків. Вони здатні діяти як самостійно так і взаємодії із іншими родами ВМС та інших видів ЗС України.

- морська авіація ВМС- морська авіація є тактичним з'єднанням, організаційно зведеним у морську авіаційну групу. Морська авіація має на озброєнні літаки та вертольоти наземного і корабельного базування і включає: протичовнову, транспортну та пошуково-рятувальну авіацію.

- морська піхота  — призначена для дії у складі тактичних і оперативно-тактичних десантів, а також для оборони пунктів базування ВМС, островів і ділянок узбережжя, портів, аеродромів та інших важливих об'єктів.

- Війська берегової оборони – до складу якої увійшли механізовані, танкові, артилерійські, розвідувальні, інженерні підрозділи, підрозділи ППО, зв’язку, РХБз, РЕБ.


Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 1398 | Додав: YurX | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Адміністратор сайту: YurX © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz